skip to Main Content

Onze service

Banden service Leiderdorp

  • Kwalitatief goede banden voor ieder budget
  • Snelle en vakkundige montage
  • Het juiste profiel voor elk seizoen
  • Winter en zomerbanden wissel
  • Altijd de juiste bandenspanning
  • Scherpe pakketprijs voor bandenmontage
  • Lekke band? Kom langs zonder afspraak!

banden garage leiderdorpBanden service Leiderdorp

Bel,whatsapp of gebruik het contactformulier en ontvang een personlijke aanbieding. Ga naar onze contact pagina

Benieuwd naar de contitie van jou banden?
Kom gerust langs!

Autobanden en juiste bandenspanning.
Waarom goede autobanden met de juiste bandenspanning belangrijk zijn.
Als je banden de juiste bandenspanning hebben, ligt je auto stabieler op de weg en is de kans om het voorkomen van ongevallen en ongelukken groter.

Daarnaast, banden met voldoende profiel, aangepast aan de weersomstandigheden én met de juiste spanning zorgen ook voor een besparing aan brandstof en veiligheid voor de bestuurder en eventueel de inzittenden van de auto.

Wettelijke profieldiepte autobanden.
Volgens de Nederlandse wet moet een autoband een profiel hebben van minimaal 1,6 millimeter.  Daar wordt bij de jaarlijkse APK keuring van de auto ook goed op gelet. Als een autoband onvoldoende profiel heeft, komt deze niet door de keuring heen. Om nu te zeggen dan een profiel van 1,6 mm je veiligheid garandeert, zeker niet.

Bij deze minimale profieldiepte kan je bijvoorbeeld last hebben van aquaplaning waardoor je het contact met het wegdek kunt kwijtraken, in een slip terecht kunt komen en dus de controle over de auto kwijt kunt raken.  Met alle mogelijke gevolgen van dien.
Bespaar daarom niet op je autobanden. 3 millimeter biedt meer veiligheid en grip op de weg.

Bij winterbanden heb je zelfs minimaal 4 mm nodig.  Overigens zijn winterbanden in de winter of op wintersport vakantie met de auto zeker géén overbodige luxe.
Met zomerbanden rijden met sneeuw, ijs en gladde wegen is zelfs levensgevaarlijk.

Autobanden om de 5 a 6 jaar laten vervangen.
Iedere autoband wordt naarmate de jaren verstrijken minder van kwaliteit. Niet alleen door veroudering en slijtage maar ook omdat je wel eens een stoeprandje met je banden raakt en de banden beschadigd kunnen raken.

Banden worden verder ieder jaar wat minder flexibel en de remweg van de banden neemt toe.  Je autobanden laten vervangen als ze ouder dan 5 of 6 jaar zijn, is zeker geen overbodige luxe.

Neem vrijblijvend contact op

Veel gestelde vragen

Voor verschillende seizoenen bestaan er verschillende banden, daarom zijn er
winter-, zomer- en all-seasonbanden. Bij de keuze voor nieuwe autobanden kijk je altijd eerst naar je gebruik. All-season banden zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor mensen die weinig gebruik maken van hun auto en niet op wintersport gaan. Dan is de noodzaak voor een specifieke seizoensband gewoonweg minder.

Bij warm weer (hoger dan 7 graden) rijd je veiliger op zomerbanden. Deze
autobanden hebben minder inkepingen in het profiel, wat de band blijvend
harder maakt. Dit zorgt voor een kortere remweg bij hogere temperaturen.

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden met meer dwars- en zigzag geplaatste inkepingen (lamellen), die bij temperaturen onder 7 graden meer grip geven en minder snel slijten. Het rubber blijft zelfs bij temperaturen onder nul flexibel.

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je nieuwe autobanden bestellen?
Bij ons heb je een ruime keuze aan banden, daar zit altijd de autoband tussen die past bij jouw auto, rijstijl en budget.

Wij verkoopt zomerbanden, winterbanden, all-seasonbanden, caravanbanden en runflat banden, in alle prijscategorieën en in verschillende kwaliteiten.
Velgen voor autobanden.

Heb je naast nieuwe banden ook nieuwe velgen nodig? Of zijn jouw wielen inmiddels wel toe aan een upgrade? We leveren zowel stalen als lichtmetalen
velgen

De kosten van nieuwe autobanden zijn soms hoog, dit heeft te maken met de soort en de maat van de autoband. Daarnaast kosten autobanden van topmerken kosten meer dan die van een budgetmerk. Dit komt door de investeringen die zij doen op het gebied van innovatie en onderzoek.

Maat en eigenschappen van een autoband
Als je autobanden koopt met een gangbare maat zijn ze vaak goedkoper. Sommige bandenmaten komen nou eenmaal vaker voor. Soms zijn banden ook duurder omdat ze bepaalde eigenschappen moeten bezitten. Als je bijvoorbeeld een sportwagen hebt, moeten de banden die snelheden wel aankunnen.

Besparen op autobanden
Banden zorgen voor een groot deel van de veiligheid en het comfort van de auto. Hierop besparen is niet altijd een goed idee. Wel is het slim om te bekijken wat je met de auto doet. Ben je veel met je gezin op pad? Dan is een kwalitatief hoogwaardige band echt geen slechte investering.

Banden zijn het enige contact dat je auto heeft met de weg. Banden zijn dus
belangrijk voor een veilige rit. Tijdens een uitgebreide bandeninspectie worden
de banden gecontroleerd op profieldiepte, draairichting, droogtescheurtjes,
bandenspanning en eventuele andere beschadigingen.

Op basis van deze informatie en je persoonlijke situatie (rijgedrag, kilometrage per jaar, rijomstandigheden, wintersport en dergelijke) geven wij je een advies op maat voor de eventuele aankoop van nieuwe banden. Een uitgebreide bandeninspectie is bij ons gratis

Onze tevreden klanten

Laat ook uw ervaring achter op Google, klik hier

Took my car for APK here, very friendly and knowledgeable staff. and willing to discuss and answers many questions. Also, very professional and caring towards my vehicle. Would 100% recommend.

Luke Maud

Hele fijne garage! Betrouwbare, aardige, eerlijke mensen en heldere communicatie. Ik kom hier al jaren en ben echt heel erg tevreden.

h b
Deskundig advies en een eerlijke prijs
Matthijs M
deskundig, behulpzaam en naar mijn mening zeer betrouwbaar. Auto word gehaald bij mijn werk en gebracht voor ik weer naar huis ga, kortom gewoon top service.
Anoniem

Neem vrijblijvend contact op